Kapat
(0) ürün
Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.
Filtrele
Preferences
Arama

Grip mi? Soğuk algınlığı mı?

Soğuk Algınlığı mı? Yoksa Grip Mi? Hangisi?

Soğuk algınlığı, grip ve domuz gribi.. Annenizin yaptığı hasta çorbaları ve kış çayı bütün bu hastalıkları tedavi edebilir mi? Hiç sanmıyorum.. Öncelikle rahatsızlığınızın sıradan bir soğuk algınlığı mı ya da grip mi olduğunu öğrenmeniz gerekir. Çünkü eğer  gripseniz  ilerleyen günlerde zaatüre  olma riskiniz bile vardır.  

Kesin  teşhis için ilk 48 saatteki şikayetler önemlidir.  Teşhise göre antiviral etkili ilaçlar kullanmamız gerekebilir.

 

grip

Grip: Ani ve Şiddetli Gelir

Eğer kendinizi kamyon çarpmış gibi hissediyorsanız,  büyük ihtimalle grip olmuşsunuz demektir.

Grip belirtileri genelde bir anda ortaya çıkar, en belirgin belirtileri;  boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, bütün vücuda yayılan eklem ve kas ağrısı, halsizliktir. Grip belirtileri genelde 4-5 gün sonra hafiflemeye başlar ama etkisi 2 haftaya kadar sürer.

Soğuk algınlığı ise kendisini burun akıntısı, hapşırma,  kuru öksürükle göstermeye başlar ve yavaş yavaş şiddetlenir. Genelde de etkisi 10 güne kadar devam eder.

 

Ateş: Genellikle Gribin Belirtisidir

Ateş ender olarak soğuk algınlığında da görülse bile, asıl olarak grip belirtisidir. Gribe yakalanmışsanız ateşiniz 38 derece ve üzerinde seyredecektir. Fakat çocuklar hastalıklardan daha kolay etkilendiğinden, ateşi yetişkinlere göre daha yüksek olabilir. Hatta çocuklar, soğuk algınlığında da hafif ateşlenebilirler.

 

grip

Grip: Sizi Haftalarca Halsiz Bırakabilir

Grip olduğunuzda kendinizi çok yorgun hissedersiniz. Tüm vücudunuz özellikle kaslar ve eklemler ağrır. Bu yorgunluk ve güçsüzlük 3 haftaya kadar sürebilir, eğer yaşınız 40’tan fazla ve kronik bir rahatsızlığınız varsa ( astım, diyabet, tansiyon vb.) ya da bağışıklık sisteminiz güçsüzse bu halsizlik ve yorgunluk daha uzun sürebilir.

Soğuk algınlığında ise kendinizi sadece bir kaç gün kötü hissedersiniz. Hepsi o kadar.

 

grip

Soğuk Algınlığı ve Grip: Her İkisi de Baş Ağrısına Sebep Olur

Baş ağrısı ayırt edici bir tanı değildir. Çünkü hem soğuk algınlığı hem de gripte kendini gösterir.  Birbiriyle kıyaslandığı zaman gripteki baş ağrısı soğuk algınlığına göre daha şiddetlidir. 

 

 girp

Öksürük: Hem Grip Hem Soğuk Algınlığında da Kendini Gösterir

Grip ve soğuk algınlığı solunum yollarını etkilediği için her ikisi de öksürüğe sebep olur. Zatürre akciğerin iltihaplanması demektir ve grip bu iltihabik duruma sebep olabilir. Nefes almada güçlük çekiyor, derin nefes almakta zorlanıyor, öksürükten sonra göğüs ağrısı oluşuyorsa ve öksürükle beraber sarı-yeşil kanlı balgam çıkarıyorsanız derhal doktora gözükmenizi tavsiye ederiz. 

 

grip

Kulak Ağrısı: Grip veya Soğuk Algınlığından Kaynaklanıyor Olabilir

Soğuk algınlığı ve grip kulak ağrısına neden olabilir. Çünkü bu hastalıklar boğazımızla orta kulağı birbirine bağlayan östaki borusunu tahriş eder.

Östaki borusundaki bu tahriş hafif ya da ağır bir ağrıya neden olabilir. Oluşan bu kulak ağrıları genellikle kediliğinden geçer ama bazen de uzun süre devam eder. Daha uzun devam eder ve gitgide şiddetlenirse doktorunuza ya da eczanıza başvurunuz. Tedaviye ihtiyacı olan kulak ağrınız başlamış olabilir. 

 

grip

Soğuk Algınlığı: Genellikle Boğaz Ağrısıyla Başlar

Soğuk algınlığı genelde birkaç gün süren boğaz ağrısı ve yutkunmada güçlük şikayetiyle başlar. Devamında burun akıntısı, hapşırık ve burun tıkanıklığı görülür.

Boğaz ağrısı aynı zamanda gribin belirtisi olabilir. Fakat gripte boğaz ağrısına gribe özgü halsizlik ve vücut ağrısı gibi belirtiler eşlik eder. 

 

grip

Burun Akıntısı: Soğuk Algınlığı Belirtisidir

Burun akıntısı ve hapşırma, bazen gripte de görülebilmesine rağmen asıl olarak soğuk algınlığının belirtisidir.

Grip ve soğuk algınlığının her ikisi de sinüzite sebep olabilir. Sinüzit kendine elmacık kemiklerinde, boyun bölgesinde, alın bölgesinde ya da burun köprüsünde derin ve sürekli bir ağrıyla kendini gösterebilir. Oluşan bu ağrı başın ani hareketleriyle zaman zaman çok şiddetlenebilir.

Eğer ateş tedaviye rağmen devam eder, baş ağrısı daha şiddetli hale gelir, burnunuzdan yeşil-sarı mukus gelirse sinüzit iltihabı için doktorunuza ve eczanıza danışınız.

 

grip

Grip: En Kısa Zamanda Antiviral Tedaviye Başlanmalıdır

Grip ölümcül olabilir ama ilk 48 saat içinde teşhis konulduysa antiviral ilaçlar hastalığın şiddetini ve süresini azaltır. Bu antiviral ilaçlar eczacı ve doktor bilgisi dışında kesinlikle kullanılmamalıdır ve eczanelerden reçetesiz satın alınamazlar. Çünkü bu ilaç tedavisi sadece gribin etkilerinden dolayı risk altında görülen kişilere önerilir.

Kullanabileceğiniz birçok destek ürün gibin etkilerini azaltıp sizi rahatlatabilir. 

Lütfen kullandığınız destek ürünlerinin ambalaj etiketlerini,  kullanma talimatlarını dikkatlice okuyunuz ve nasıl kullanmanız gerektiğini iyi bir şekilde öğreniniz. 

 

grip

Soğuk Algınlığı: İlaç ve Destek Ürünler Semptomları Azaltır

Tıkanıklığı azaltan, öksürük, boğaz ve burun akıntısını kesen alerji ilaçları soğuk algınlığında da kullanılabilirler. Parasetamol ya da ibuprofen içerikli ilaçlar boğaz, baş ağrısını gidermeye yardımcı olabilir.

Lütfen doktor ve eczanızın bilgisi dışında reçetesiz ilaç kullanmayın. Çünkü soğuk algınlığı ilaçlarının birçoğu benzer bileşene sahiptirler bu yüzden dikkatli olmazsanız yanlışlıkla aşırı doz alabilirsiniz.

 

grip

Soğuk Algınlığı ve Gribin Önlenmesi: Ellerin Temiz Tutulması

Ellerimizi temiz tutarak soğuk algınlığı ve gribin bir kişiden diğer bir kişiye ve bize yayılmasını önleyebiliriz.  Ellerinizi, parmak araları ve tırnak çevreleri dahil ılık su ve sabunla kuvvetlice 20 saniye ovalayınız, durulayın ve tamamen kurutun. Alkol bazlı antibakteriyel dezenfektanlar da işinize yarar. Ellerinizi soğuk algınlığı ve grip dönemlerinde daha sık yıkayın. Özelliklede öksürük, hapşırma ve burnunuzu sildikten sonra. Peçete bulamazsanız elleriniz yerine dirseğinize hapşırın ya da öksürün.

 

grip

Gribi önleyin: Grip Aşısı

Eğer doktorunuz ya da eczanız tarafından tavsiye edildiyse grip aşısı olunuz. Grip aşı maddesi grip aşısının zararsız türlerinden yapılmıştır ve gerçek virüsün ortaya çıkması durumunda vücudunuzun o virüsü kolayca fark etmesine ve mücadele etmesine yardımcı olacaktır. Bilinenin aksine aşıyla sizi grip hastalığı vermezler. Grip aşısı hamile kadınlar, yetişkinler, kronik hastalığı ya da zayıf bağışıklık sistemi olan çocuk ya da yetişkinler için çok önemlidir. Grip aşınızı yaptırmanızı tavsiye eder sağlıklı günler dileriz.

 

 

Size ve yaşınıza uygun vitaminlerinizi eksik etmeyin,

Grip ve soğuk algınlığına karşı ilginizi çekecek ürünler için aşağıdaki bölümleri tıklayabilirsiniz..

 

RAHAT NEFES ALIN >>> BURUN SPREYLERİ

RAHAT NEFES ALIN >>> BURUN BANTLARI 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN BESİNLER KULLANIN >>> BAĞIŞIKLIK DESTEK

BOĞAZINIZI RAHATLATIN >>> BOĞAZ PASTİLLERİ

SİGARAYI NASIL BIRAKIRIM >>> NİKOTİN SAKIZI

HALSİZLİĞE NE İYİ GELİR >>> KOENZİM Q10

KENDİNİZE UYGUN MULTİVİTAMİNİ SEÇİN >>> MULTİVİTAMİNLER

 

 

Yorum Bırak
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilir.